работниМеста.com
    уеб-дизайн и уеб-програмиране
 
Nav right
   
Личен профил
Биография
Работа
Търсене
   
Личен профил
Обяви
Нова обява
Кандидати
   
Регистрация
Забравена парола
Помощ
   
Нашите банери

БГ  EN

новини  

 Белгия и Германия отиват на съд за дискриминационни пенсии
(08.04.2011 г., 11:21 ч.)
Европейската комисия заплаши да изправи Белгия и Германия пред Съда на ЕС заради дискриминационни практики при плащането на пенсии на лица, пребиваващи в други страни от ЕС, вкл. България, предаде БТА, като се позова на Франс прес.
Критиките към Германия са, че е намалила с над една трета - от 650 на 400 евро - пенсията на лице след заминаването му за България.
Берлин се позовава на двустранно споразумение, сключено преди присъединяването на България към ЕС. Според комисията обаче то трябва да се прилага така, че пенсията да се изплаща в пълен обем на лицето, когато то се премести да живее от една в друга страна членка на ЕС.
По отношение на Белгия комисията критикува сложните процедури за изплащане на пенсиите на такива лица. Белгия изплаща пенсии чрез банков превод само на лица, пребиваващи във Франция, Германия, Люксембург, Холандия, Италия, Португалия и Испания.
За лица, пребиваващи в останалите 19 страни от ЕС обаче, белгийските пенсии се плащат само с банков чек по пощата, което усложнява получаването на парите, бави го с няколко дни и принуждава получателя да плаща висока комисиона, изтъква ЕК.
ЕК е изпратила до двете страни "мотивирано становище", което представлява последно предупреждение преди сезиране на съда.
Германия и Белгия имат два месеца, за да променят законите си или да предоставят обяснения, в противен случай ще трябва да отговарят пред Съда на ЕС в Люксембург.
Източник: www.expert.bg
Всички новини

 

 
Блоговодител - кулинарен пътеводител Nowhere E-Zine Съвети за успешна кариера Йога дивали студио в центъра на София
 
Специални предложения за работодатели | Обяви за работа | Jooble

Valid HTML 4.01   Valid CSS   Any Browser