работниМеста.com
    уеб-дизайн и уеб-програмиране
 
Nav right
   
Личен профил
Биография
Работа
Търсене
   
Личен профил
Обяви
Нова обява
Кандидати
   
Регистрация
Забравена парола
Помощ
   
Нашите банери

БГ  EN

въпроси и отговори    

В: Какво представлява оранжевата картинка с надпис RSS? Как мога да използвам RSS и за какво?
О: RSS представлява стандарт за разпространение на съдържание в интернет, най-често новини, което може да се разглежда със специален четец за RSS (виж последния параграф) или да се интегрира като Live Bookmark във FireFox например, както и във Feeds на Opera. Ако интегрирате Live Bookmark във FireFox, в менюто Ви Bookmarks или в Bookmarks Toolbar Folder (обикновено се намира под лентата с адреса и над отворените прозорци и tabs) ще се появи нов Bookmark. Когато щракнете на него обаче, няма да се отваря страница, а ще видите списък със заглавията и датата на публикуване на последните обяви за работа или последните новини, свързани със сайта, в зависимост от това кое сте избрали да добавите като Live Bookmark. Така можете да следите новите обяви и новините без да посещавате сайта непрекъснато.
В Opera от менюто Feeds ще видите Rabotnimesta Site Info, Rabotnimesta Latest News или Rabotnimesta Hot Jobs (което сте избрали да добавите), а в нов прозорец ще се отворят всички нови обяви или новини.
Повече информация на сайта на FireFox (en). Дефиниции за RSS от Google (en). За съжаление не открихме подходяща дефиниция на RSS на български.
И така:
Ако използвате FireFox имате две възможности:
(1). в полето с адреса на браузъра (горе, където пише нещо от рода на http://www.rabotnimesta.com/index.php) или долу вдясно, в зависимост от вида (theme) на FireFox, ще видите един непознат символ. Той може да изглежда така: RSS. Когато щракнете на него ще видите две възможности: Add 'RabotniMesta Latest Jobs' As Live Bookmark... Щракнете върху тази от тях, която желаете да имате като Live Bookmark.
(2). можете да добавите посочените връзки, като щракнете десен бутон, изберете Copy link location, после отидете на Bookmarks, изберете Manage Bookmarks, щракнете File->New Live Bookmark и в полето Feed Location щракнете Paste, а в полето Name си изберете име, например Nowhere най-нови творби.
За да интегрирате RSS от сайта в програма за четене на новини (Mozilla Thunderbird предлага такава възможност), просто завлечете линка върху програмата (обикновено става) или прочетете упътването към самата програма. Ако пък нямате програма за четене на новини - използвайте Гугъл за целта.
Ако използвате Opera са възможни същите два варианта, само че картинката в лентата с адреса е правоъгълна и в нея пише RSS, а втората опция от по-горе се осъществява от менюто Feeds -> Manage Feeds.
от 25.07.2006 г., 0:22 ч.
всички въпроси/отговори
 

 

 
Блоговодител - кулинарен пътеводител Nowhere E-Zine Съвети за успешна кариера Йога дивали студио в центъра на София
 
Специални предложения за работодатели | Обяви за работа | Jooble

Valid HTML 4.01   Valid CSS   Any Browser